Meny
Her er våre mange fristelser!
På Sofienlund Spiseri benytter vi sesongens lokale råvarer, men inspirasjonen til rettene henter vi fra hele verden med stor skaperglede. Vi er overbevist om at du merker dette i rettene som er laget fra bunnen med varme og kjærlighet med omtanke for deg som vår gjest.
-Kjøkkensjefen Linus
Lunsjmeny:
Mandag 11:00 - 13:30
Tirsdag - Fredag 11:00 - 15:00
Lunsj
Kombo
Halv kremet hvitløksuppe og halv Toscana sandwich
Allergener: 1a,3,7
239,-
Hvitløksuppe
Kremet hvitløksuppe med parmesan, andeconfit, bakt hvitløkspure, fersk surdeigsbrød
Allergener: 1a,7
243,-
Pastrami sandwich
Grillet landbrød, langtidstekt oksebrisket, brie, rød pesto
Allergener: 1a,7
254,-
Dagens fiskerett
Allergener: Spør servitøren
268,-
Dessert
Sofienlunds Tiramisu
Mascarpone, fransk biskuit, espresso, amaretto, dulce de leche, guanaja-sjokoladesaus
Allergener: 1a,3,7,8a,12
163,-
Stracciatella mousse
Mousse av italiensk ferskost og sjokolade biter, bringebærganache og sorbet
Allergener: 3,7
158,-
Lo Strudel di mele
Tirolsk versjon av eplestrudel med husets tykke vaniljesaus og friske bær
Allergener: 1a,3,7,8a
146,-
Allergener:
1.Gluten a.Hvete b.Rug c.Bygg d.Havre e.Spelt f.Kamut 2.Skalldyr 3.Egg 4.Fisk 5.Peanøtter 6.Soyabønner 7.Melk 8.Nøtter a.Mandler b.Hasselnøtter c.Valnøtter d.Cashewnøtter e.Pekannøtter f.Pistasjnøtter g.Paranøtter h.Macademianøtter 9.Selleri 10.Sennep 11.Sesamfrø 12.Sulfitt 13.Lupin 14.Bløtdyr
kokkens anbefaling
«Sea»sarsalat
Grillet scampi, romano salat, bacon, krutonger, parmesan, cæsardressing
Allergener: 1a,2,3,4,12
258,-
Spinat- og ost «spætzle»
Hjemmelaget pasta fra Sør-Tirol, spinat, Tegel-ost, vårløk, bladpersille
Allergener: 1a,3,7
253,-
Toscana sandwich
Grillet landbrød, sautert portobello, mozzarella, cherrytomat, speilegg
Allergener: 1a,3,7
247,-
Spiseriet’s Angusburger
Sotet potet bun, cheddarost, karamellisert rødløk, bacon, sennepssyltet agurk, nduja majones, pommes frites
Allergener: 1a,3,7,10,11,12,14
289,-
SMÅTT & GODT
Perfekt for de små sultne eller ved siden av noe godt i glasset
Marinerte oliven
Hvitløk- og urte marinerte oliven.
Allergener: 11,12
104,-
Focaccia mediterran
Ferskbakt focaccia serveres med god olivenolje, acete balsamico, rød pesto
Allergener: 1a,3,12
117,-
Parmigiana di melanzane
Klassisk italiensk mellomrett med ostegratinert aubergine i tomatsaus
Allergener: 7
138,-
Bacon grillet dadler
6 stk. Baconsurrede dadler
Allergener: –
113,-
Scampi al limone
Grillet scampi marinert i Amalfi sitron og hvitløk
Allergener: 2
109,-
Pizzameny:
Tirsdag - Fredag 11:00 - 19:30
Pizza
HVIT
Jåla
Trøffelsaus, Jåla trøffel salami, mozzarella, sopp
Allergener:1a,7,12
264,-
Heit & Sur
Chili saus, mozzarella, limemarinert kylling, vårløk, cherrytomat, koriander
Allergener:1a,7,12
259,-
Råtass
Hvitsaus, chevre, Råtass chorizo, syltet jalapeño, koriander majones, fersk koriander
Allergener: 1a,3,7,12
249,-
RØD
Slegge
Tomatsaus, Slegge salami, mozzarella, chili, oliven, rødløk og oregano
Allergener:1a,7,12
261,-
Hockey
Tomatsaus, mozzarella, coppaskinke, Norvegia special reserve, ruccula, pinjekjerner
Allergener:1a,7,12
265,-
Oksen Anton
Tomatsaus, mozzarella, okseytrefilet, jalapeno, rødløk, grillet paprika
Allergener:1a,7,12
249,-
SØT
Nøtteliten
Sjokolade- og hasselnøtt saus, banan, hvit sjokolade og pistasj
Allergener: 1a,7,8b,8f
228,-
Sitronella
Sitroncurd og stracciatella
Allergener: 1a,3,7
225,-
Alle våre pizza kan gjøres glutenfri
78,-
Kveldsmeny:
Tirsdag - Fredag 15:00 - 19:30
kokkens anbefaling
«Sea»sarsalat
Grillet scampi, romano salat, bacon, krutonger, parmesan, cæsardressing
Allergener: 1a,2,3,4,12
258,-
Spinat- og ost «spætzle»
Hjemmelaget pasta fra Sør-Tirol, spinat, Tegel-ost, vårløk, bladpersille
Allergener: 1a,3,7
253,-
Toscana sandwich
Grillet landbrød, sautert portobello, mozzarella, cherrytomat, speilegg
Allergener: 1a,3,7
247,-
Spiseriet’s Angusburger
Sotet potet bun, cheddarost, karamellisert rødløk, bacon, sennepssyltet agurk, nduja majones, pommes frites
Allergener: 1a,3,7,11,12,14
289,-
SMÅTT & GODT
Perfekt for de små sultne eller ved siden av noe godt i glasset
Marinerte oliven
Hvitløk- og urte marinerte oliven.
Allergener: 11,12
104,-
Focaccia mediterran
Ferskbakt focaccia serveres med god olivenolje, acete balsamico, rød pesto
Allergener: 1a,3,12
117,-
Parmigiana di melanzane
Klassisk italiensk mellomrett med ostegratinert aubergine i tomatsaus
Allergener: 7
138,-
Bacon grillet dadler
6 stk. Baconsurrede dadler
Allergener: –
113,-
Scampi al limone
Grillet scampi marinert i Amalfi sitron og hvitløk
Allergener: 2
109,-
Allergener:
1.Gluten a.Hvete b.Rug c.Bygg d.Havre e.Spelt f.Kamut 2.Skalldyr 3.Egg 4.Fisk 5.Peanøtter 6.Soyabønner 7.Melk 8.Nøtter a.Mandler b.Hasselnøtter c.Valnøtter d.Cashewnøtter e.Pekannøtter f.Pistasjnøtter g.Paranøtter h.Macademianøtter 9.Selleri 10.Sennep 11.Sesamfrø 12.Sulfitt 13.Lupin 14.Bløtdyr
FORRETTER
Tortellini di formaggio
Ostefylt tortellini, tomat consomme, tomat concasse og ferske urter
Allergener: 1a,3,7,12
158,-
Hvitløksuppe
Kremet hvitløksuppe med parmesan, andeconfit, bakt hvitløkspure, fersk surdeigsbrød
Allergener: 1a,7
163,-
Speket og ystet
Spekemat og norske modne oster servert med dagens utvalg av garnityr, smør, steinovnsbakt brød
Allergener: 1a,7,12
198,-
Hovedretter
Piccata di pollo
Parmesanpanert kyllingbryst, sautert svart kål, rødvinglaserte sjalottløk, ertespirer
Allergener: 1a,3,7,12
139,-
Okse indrefilet
180gr okse indrefilet, kremet kantarell, grillet hjertesalat, soltørket tomatsalsa, potetfondant
Allergener: 7,12
453,-
Breiflabb al amalfi
180gr breiflabb, grapefrukt fileter, Amalfi- sitron saus, karamellisert gulrotpure, grønn asparges, grillet cherrytomat
Allergener: 4,7,12
418,-
Dessert
Sofienlunds Tiramisu
Mascarpone, fransk biskuit, espresso, amaretto, dulce de leche, guanaja-sjokoladesaus
Allergener: 1a,3,7,8a,12
163,-
Yoghurtparfait
Hvit sjokolade granola, bringebær- og limegele
Allergener: 1a,1d,5,7
139,-
Stracciatella mousse
Mousse av italiensk ferskost og sjokolade biter, bringebærganache og sorbet
Allergener: 3,7
158,-
Selskapmeny
Tirsdag - Fredag 15:00 - 19:30